HTML

Bunkó Britt Blogja

Ez a blog rólam szól -> Mindennapjaimról, utazásaimról, gondolataimról, fociról, életről - meg arról, ahogyan én a világot látom. Elsősorban családom, barátaim és ismerőseim számára írok ide (viccesebb, mint egy kör e-mail), de persze minden érdeklődő számára nyitott az oldal!

Friss topikok

  • Bunkó Britt: Általában én is így teszek - az iwiw és a freemail megtanított már erre. Itt nem tudom, mi volt a ... (2008.08.11. 19:26) Szczecini mindennapok
  • mSanyi: Hű... Heti száz óra. Hogy bírják ezt az orvosok? (2008.08.11. 15:23) Kórházi mindennapok
  • Bunkó Britt: Olvassátok! Igyekszem tökéletesíteni! (2008.07.23. 17:53) Elhagyom a várost...
  • Turulmadár: Teljesen igaza van a főszerkesztő úrnak, a "polgári szertartás" tényleg egy kommunista csökevény. ... (2008.07.22. 21:26) Recent things
  • Turulmadár: Mit írjak ide? (2008.07.22. 21:06) Sziasztok kedves olvasók!

Berlin, Berlin

2008.07.18. 11:07 Bunkó Britt

Mivel a német fővárosban nem sikerült számítógéphez jutnom, így Szczecinből próbálom meg behozni a lemaradást. A technika ördöge természetesen a képfeltöltőbe bújt, de ami késik nem múlik, igyeksezm képeket is feltölteni idővel. Folytassuk tehát második napunkkal Berlinből!

Esti sétánk után nappal már a tömegközlekedésre (is) bíztuk magunkat. Persze gyalogoltunk is eleget :) Először a szállsunk közelében lévő Nordbanhofra mentünk, ahol még áll a Berlini fal, eredei "épségében". Hát furcsa volt. Meg magas. Meg rémisztő, felfoghatatlan.

Aztán elmentünk a Nikolaiviertelbe, megnéztük a Rotes Rathaust, meg a régi városházát is. Aztán irány az Alexanderplatz! Ekkora hülyeséget is csak a kommunisták voltak képesek csinálni: tévétornyot állítottak a város közepére! Megnéztük a világórát is - ez már tökre tetszett korábban is, amikor képeket láttam róla. Ezzel gyakorlatilag véget is ért Edina idegenvezetése - ideiglenesen - mert órára kellett mennie. Mi azért jól elvoltunk, sétáltunk, nézelődtünk, mint minden jófajta turista. Benéztünk egy hatalmas üzletbe - talán nem kellett volna... Mindenesetre voltak árak...

Aztán elmetróztunk a Checkpoint Charlie-ig. Ez volt az USA leghíresebb ellenőrzőpontja Kelet-Nyugat határán. Itt hoztak létre egy múzeumot még a '60-as években, ez a Haus am Checkpoint Charlie. A belépő meglehetősen borsos árú volt (7,5 € diákkal!), de ezt csak nem hagyhattuk ki. Bent aztán volt minden, ami a hidegháborúban kellett...

Később folytatom...

Fotók megtalálhatók az alábbi linken, és majd igyekszem beágyazni is párat a szövegbe:

http://picasaweb.google.hu/lanczilevente

3 komment

Címkék: berlin cseregyak 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://bunkobb.blog.hu/api/trackback/id/tr87573995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mSanyi 2008.07.18. 19:37:43

Leventém, megtiszteltetés, hogy enyém az első komment. A posztokat még nem olvastam el, de mihelyst ezt leírtam, az következik. Jó szelet, és sok sikert, olvasót a blognak!

mSanyi 2008.07.18. 20:02:28

Megvolt, a képekkel együtt. Döbbenetesen szép város ez, jó helyre kerültetek, de azt gondolom, Berlin is jól járt veletek. Még egyszer mindent bele (a blogba)!

TLR4 2008.07.21. 23:10:23

Király kis blog lesz ez,azt hiszem :)
süti beállítások módosítása